U bent hier: Home > Blog

Total Cost of Process belangrijk of niet?

24/11/2011 Bij efficiŽnt investeren is het belangrijk om het totale overzicht te hebben van alle kosten/baten, voor- en nadelen, korte en lange termijn onderwerpen.
In het verleden werd er vaak slechts gekeken naar het aanvankelijke investeringsniveau en de hierbij behorende (goedkoopste) leveranciers. Dat de aanschafprijs in onze Materials Handling branche slechts ten dele van belang is hoeven wij u niet meer te vertellen.

Ongeveer 5 jaar geleden sprak men ineens veelal over TCO. Dit is een wijze waarbij niet alleen naar de investering wordt gekeken maar zeker ook naar de exploitatiekosten van een machine. Dus onderhoud, reparaties, storingen, keuringen en zelfs banden en schades kunnen in deze berekeningen meegenomen worden. Hier doet de klant het al beter. Het vergelijk van kostprijs versus kwaliteit komt hierdoor eerder aan het licht. Het is verbazingwekkend hoeveel bedrijven zelfs deze wijze van aanschaf vergelijking nog steeds niet hanteren.

Slechts enkele bedrijven focussen zich op TCP. U begrijpt dat dit de enige zienswijze is welke voor de korte en de lange termijn alle kosten inzichtelijk maakt.
Zo komt u er snel genoeg achter dat met zoveel materiaal en eenzelfde hoeveelheid FTE we het al jaren zo doen. Echter of dat dan altijd goed isÖ

Wat een enorm belangrijke rol speelt bij TCP is uiteraard de aansturing van de logistiek. Als u nu eens om u heen kijkt bij talloze bedrijven en je ziet alle loze bewegingen (heftrucks zonder goederen op de vorken), dan weet u gewoon dat er nog een enorme inhaalslag te maken valt.

Bedrijven die zonder WMS werken maar wel met meer dan 10 man in het magazijn. Ze bestaan nog steeds.

Het belangrijkste bij TCP is rekenen. Logistiek is rekenen. Met de juiste pragmatiek zonder al die interessante verhalen eromheen, kan u als bedrijf gigantisch besparen, zonder dat dit ten koste gaat van de productie en of logistieke processen.

Dit is hoe ik erover denk. Ik zie dan ook graag uw reactie tegemoet.

Tom Broeder
Manager Sales
 


Schrijf een reactie op deze blogpost

 

Onze klanten

"CEVA and Crepa, making business flow"
"We work together"
"KLM & Crepa;
samenwerking op eenzame hoogte!"
"Transparant, dat maakt het verschil!"
Meer informatie over Crepa vindt u o.a. op de volgende pagina's:
Opleiding heftruckchauffeur